Utstillings tittel: Lost in space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space
Lost in Space

2016 UTSTILLING

"Lost in space" er tittelen på min seperatutstilling i Kunst og Designhøgskolens galleri Rom 8.

Opplevelsen av rom, av å bevege seg innenfor noen grenser eller å være i det grenseløse ytre rom. Et forsøk på å forstå det ytre rom kan føre til fortapelse og opplevelsen av å være et lite punkt i en altfor stor sammenheng - som en erfaring av sinnets grenser. Opplevelsen av det motsatte, for trange rom, som fører til en aksept av betingelser eller som et behov for å komme fri fra begrensninger.

Blikket: frontalperspektivet eller fugleperspektiv. Frontalperspektivet gir følelsen av direkte konfrontasjon, av nærhet. Fugleperspektiv gir landskap som fortoner seg som mønstre- avstand skaper abstraksjon. Abstraksjon som kan skape grusomheter - et tap av menneskelighet som når bombefly sirkler høyt over et mål. I mønsteret blir alt det gjenkjennelige oppløst, alt er mulig.

 

Utstillingen viser visuelle uttrykk i flere teknikker. Her er akrylmaleriet kombinert med sjablon og spraymaling. Risoprint på malte flater. Tegneanimasjon satt sammen av frihåndstegning med kull. Digitale collager - en blanding av foto og maleri satt sammen digitalt. Grafikk og collage, håndlaget papir kombinert med gamle foto og sider fra en gammel kladdebok i fysikk. Et gammelt album med glemte bilder. En astronaut som flyter i rommet….

Variasjonen i teknikker gir mulighet for gå dypere i en ide gjennom transformasjon.

 

Arbeidene er laget i løpet av de siste 2 årene.

©2016 BY KEM DESIGN. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM