Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7029-2.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7056.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7054.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7058.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7065.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7036.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7033.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7034.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7035.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7060.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7061.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7063.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7030.jpg
Kate-Madsen_Lost-in-Space_DSC7032.jpg

2016 UTSTILLING

"Lost in space" er tittelen på min seperatutstilling i Kunst og Designhøgskolens galleri Rom 8.

Opplevelsen av rom, av å bevege seg innenfor noen grenser eller å være i det grenseløse ytre rom. Et forsøk på å forstå det ytre rom kan føre til fortapelse og opplevelsen av å være et lite punkt i en altfor stor sammenheng - som en erfaring av sinnets grenser. Opplevelsen av det motsatte, for trange rom, som fører til en aksept av betingelser eller som et behov for å komme fri fra begrensninger.

Blikket: frontalperspektivet eller fugleperspektiv. Frontalperspektivet gir følelsen av direkte konfrontasjon, av nærhet. Fugleperspektiv gir landskap som fortoner seg som mønstre- avstand skaper abstraksjon. Abstraksjon som kan skape grusomheter - et tap av menneskelighet som når bombefly sirkler høyt over et mål. I mønsteret blir alt det gjenkjennelige oppløst, alt er mulig.

 

Utstillingen viser visuelle uttrykk i flere teknikker. Her er akrylmaleriet kombinert med sjablon og spraymaling. Risoprint på malte flater. Tegneanimasjon satt sammen av frihåndstegning med kull. Digitale collager - en blanding av foto og maleri satt sammen digitalt. Grafikk og collage, håndlaget papir kombinert med gamle foto og sider fra en gammel kladdebok i fysikk. Et gammelt album med glemte bilder. En astronaut som flyter i rommet….

Variasjonen i teknikker gir mulighet for gå dypere i en ide gjennom transformasjon.

 

Arbeidene er laget i løpet av de siste 2 årene.